We bieden zorg, ondersteuning en begeleiding

De Blauwe Vlinder biedt zorg, ondersteuning en begeleiding aan senioren met dementie (of ziekte van Alzheimer). In overleg met je casemanager stellen wij samen met jou een plan op, waarin we kijken naar net dat beetje extra waardoor jij wél kunt doen wat jij wilt. 

Wij zijn gecontracteerd voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke zorg, individuele begeleiding, specialistische begeleiding, kort verblijf en dagbesteding.

We komen bij je thuis of je komt naar ons

De locatie is bij ons heel flexibel. We kunnen elke week bij je aan huis komen, maar we begeleiden cliënten ook individueel naar (vaste) activiteiten buitenshuis. Dit breekt niet alleen de week, het is ook heel belangrijk voor mantelzorgers die een 24/7 zorgtaak hebben. Zeker als het gaat om ouderen die continu in de gaten moeten worden gehouden. Mantelzorgers krijgen zo even tijd om op adem te komen en zelf weer op te laden. Omdat ze weten dat wij de zorg met dezelfde aandacht tijdelijk van ze overnemen.

Wij bieden kleinschalige zorg op onze eigen locatie aan de Badhuisstraat in Vlissingen: dagbesteding (licht en middelzwaar), individuele begeleiding en groepstraining/-begeleiding (zelfstandigheidstraining). Daarnaast bieden we kort verblijf (logeerweekenden) op meerdere locaties in Zeeland.


Kleinschalige dagbesteding in onze Huiskamer in Vlissingen

Op onze locaties in Vlissingen bieden wij kleinschalige dagbesteding voor thuiswonende ouderen: dagbesteding, die voelt alsof u gezellig op visite komt in een warme, gastvrije omgeving. We hebben een dagprogramma met activiteiten maar niets hoeft. We kletsen samen, bereiden samen de lunch. We halen u thuis op en brengen u ook weer naar huis. U geniet, terwijl uw partner weet dat u echt op uw plek zit. 

Dagen/dagdelen: vaste dagdelen (in overleg). U kunt meerdere dagen per week terecht en bent welkom vanaf 10:00 uur.

Er is geen vast programma. Samen kijken we waar u zin in heeft. 

U kunt denken aan de volgende activiteiten, maar alles is mogelijk in overleg.
• Wandelen (locatie bij strand, bos en stad) of bewegingsactiviteiten
• Spelletjes doen, puzzelen, knutselen, kleuren of handwerken
• Samen de maaltijd voorbereiden voor de middag (warm eten)
• Foto’s bekijken en een herinneringsboek maken
• Voorlezen of samen de krant lezen en het nieuws bespreken
• Muziektherapie of gewoon samen zingen en muziek luisteren.



Aanvullende of vervangende mantelzorg

Draag je dag en nacht zorg voor iemand? Dan komen we heel graag langs om jou te ondersteunen. Met een open oor voor je weerstand en je twijfels. En de belofte dat we een plan opstellen dat iedereen in zijn waarde laat: het allerlaatste wat je wilt is jouw partner, vader of moeder het gevoel geven dat hij niet thuis mag zijn. Hij of zij heeft dus de regie: we kunnen de natuur in, naar de speeltuin, tuinieren, muziek luisteren of puzzelen. We kunnen boodschappen doen en koken, samen eten en achteraf nog een spelletje doen. Alles is bespreekbaar.


Individuele (thuis)begeleiding

Samen werken we aan zelfredzaamheid en kijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat iemand zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Dat kan heel praktisch gaan om het plannen van activiteiten tot het indelen van de dag en de week. We geven praktische tips, ondersteunen bij het regelen van afspraken of ophalen van medicijnen. Met ondersteuning en structuur helpen we de regie te houden over het eigen leven.


Huishoudelijke activiteiten

Bij sommige ouderen komen we vooral thuis om te zorgen voor ritme en regelmaat. Als het huishouden je te veel wordt, of je kunt het niet (meer) overzien, dan komen wij je daarbij helpen. We ondersteunen je in het vasthouden van een gezonde structuur en nemen lichte huishoudelijke werkzaamheden uit handen, zoals stoffen, stofzuigen en dweilen, de vaat en het verschonen van bedden. Zelfs ondersteuning bij het verzorgen van dieren, bloemen en planten is geen enkel probleem. Wij zorgen dat alles normaal blijft draaien.


Persoonlijke verzorging

Heb je een vorm van persoonlijke verzorging nodig? Ook daar spelen we graag een rol in. Bij (jonge) kinderen nemen we daarmee deels of tijdelijk een taak van de ouders over, of we ondersteunen hen hierin. Verzorging bieden we ook bij (lichamelijke of verstandelijke) beperkingen of dementie. We kunnen helpen bij het uitzoeken en aantrekken van passende kleding. Bij lichamelijke beperkingen of medische behandeling helpen we met steunkousen aantrekken, toiletbezoek, en we letten op voldoende beweging en medicatie-inname.


Aanvragen zorg en vergoeding

Onze zorg wordt in het ene geval vergoed vanuit de Wlz, de WMO en in het andere uit PGB. Hoe en waar je zorg kunt aanvragen, en hoe je de vergoeding daarvan kunt regelen is lang niet altijd duidelijk. Bel ons gewoon! Merk je dat je steeds minder zelf kunt, of dat de zorg voor je eigen kind of partner soms best zwaar is? Zoek je 1:1 flexibele begeleiding voor een cliënt? We kijken graag samen hoe we ondersteuning in jouw situatie en met jouw behoeften het best kunnen invullen. Wij helpen je graag.


Heb je een bijzondere vraag? Bel 06-57883975

Wil je meer weten? We zijn bereikbaar op 06-57883975. Als je ons belt, mag je natuurlijk je vragen gewoon stellen aan de telefoon. Maar we komen ook heel graag bij je thuis langs om kennis te maken.

Onze bezoekadressen:

Badhuisstraat 137, 4382 AL Vlissingen (op afspraak)
Badhuisstraat 58, 4381 LT Vlissingen (op afspraak)
info@zorgbelevingdeblauwevlinder.nl