Zorg op maat begint met goed luisteren naar uw vragen.

Zorg op maat klinkt mooi. "Maar hoe richten jullie dat in en hoe borgen jullie dat? En wat als ik het zelf verkeerd inschat?" Wij begrijpen dat u veel vragen heeft als u bij ons komt, zeker als degene waar het om gaat niet (meer) zo mondig is. Veel mantelzorgers hebben bovendien hun hele leven ingericht naar de behoefte van hun kind of partner en vinden het in alle eerlijkheid gewoon eng om dat over te laten aan een vreemde. Juist omdat wij dat zo goed begrijpen, nemen wij daar uitgebreid de tijd voor. Uiteindelijk willen wij geen vreemde blijven.

 

Als u ons belt, kunt u natuurlijk al veel vragen stellen aan de telefoon. Maar uit ervaring weten we dat veel vragen pas later komen. Daarom komen we voor het eerste kennismakingsgesprek gewoon bij u thuis. Zo krijgen we ook een goed gevoel bij uw thuissituatie, en wat voor u (of de cliënt) vertrouwd en veilig is. We bespreken rustig al uw wensen en de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Wilt u dat we elke week bij u thuis komen, of wilt u graag dat we samen de deur uitgaan om de rest van het gezin wat lucht te geven?

 

Alles kan gezegd worden, wij begrijpen hoe moeilijk het kan zijn

Alles kan en mag gezegd worden, liefst zelfs zo open en eerlijk mogelijk. We begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om uit te spreken dat je zelf de zorg voor je kind of partner niet meer vol kunt houden. Of dat je het nodig hebt om een middag even iets alleen voor jezelf te doen. Maar zeg het gerust, want wij weten dat je al een hele tijd over je eigen grens heen bent gegaan. Wij oordelen nooit, wij zoeken alleen mee naar oplossingen die zorgen dat je het samen wel redt. En hoe wij je daarin op een prettige manier kunnen ondersteunen.

 

Na het eerste gesprek stellen we je voor aan de zorgverlener(s) waarvan wij denken dat ze goed bij jou en je zorgvraag passen. Alle mensen waar wij mee werken, kenmerken zich door hun professionaliteit, servicegerichtheid en inlevingsvermogen, maar de klik maakt echt het verschil. Daar steken we dan ook veel energie in, en we gaan zelfs voor je op zoek buiten ons netwerk als het niet klikt. Pas daarna stellen we een zorgplan op maat op en start de zorg. Al onze processen hebben we geborgd in onze ISO 9001 certificering.